Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън

20 юни, 2018
312 преглеждания

 

Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън

Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън

Мъри обмисля да не играе на Уимбълдън

Анди Мъри се завърна на корта във вторник след 342 дни отсъствие заради контузии. Бившият №1 участва на историческия турнир в Куинс Клъб, но още на старта срещна трудно препятствие – Ник Кириос, пред когото отстъпи с 1:2 сета. На пресконференцията след двубоя Мъри призна, че обмисля възможността да не участва на домашния турнир от Големия шлем – Уимбълдън, тъй като не е готов да играе във формат 3 от 5 сета. „Не изключвам възможността да играя в Ийстборн (следващата седмица) и да не играя на Уимбълдън.

Не изключвам и възможността да не играя другата седмица, а да се опитвам да участвам в демонстративни двубои и да се подготвя за Уимбълдън“, коментира Мъри, който е двукратен победител на Ол Ингланд Клъб. „В момента не съм сигурен какво решение ще взема. Щастлив съм, че днес (бел.ред.

вчера) бях отново на корта и играх. Знаете, че и това не беше сигурно до последния момент. Не съм тренирал достатъчно, едва от няколко седмици се подготвям, а в началото тренировките ми бяха по 30 минути на ден. Не съм играл много тенис в последно време, затова съм щастлив, че успях да се завърна на корта и да изпитам отново това усещане“, каза Мъри, който остана на корта повече от два часа.

„Ако играехме във формат от 5 сета, вероятно щяхме да останем на корта поне още час, час и половина. Не съм сигурен, че можех да издържа“, каза още бившият водач в ранглистата.

Menu Title