Обискираха офисите на Френската федерация

4 май, 2016
275 преглеждания

 

Обискираха офисите на Френската федерация

Обискираха офисите на Френската федерация

Обискираха офисите на Френската федерация

Френската полиция обискира офисите на местната федерация по тенис, както и апартамента на президента на централата Жан Гашасен, обявиха медиите в страната. Властите извършват разследване за корупция на шефа на федерацията.Според разследващите Гашесен е продавал на черно билети за „Ролан Гарос“. Той давал ценните хартийки на свой приятел, който ги продавал с пъти по-скъпо.

Освен това прездитентът е подозиран в нечисти сделки, свързани с реконструкцията на комплекса, домакин на Откритото първенство на страната. Във връзка с разследването са претърсени и офиси на туристическа агенция в Тарб. Едно от подозренията е свързано с двата лични автомобила на Гашесен, купени с пари на федерацията.„Федерацията свърши много полезна работа в последните 10 години.

Една от дейностите ни беше именно ограничаване на черния пазар на билети за „Ролан Гарос“, коментира адвокатът на федерацията Ерик Андрио.Разследването започна през септември миналата година и заради него вече бе освободен мениджърът на федерацията Жилбер Исерн. Това предизвика бурна реакция сред тенисистите и ръководителят бе защитен от Жил Симон и Жулиен Бенето.

Menu Title