Забравете за ранглистата, това е Серина Уилямс

30 юни, 2018
294 преглеждания

 

Забравете за ранглистата, това е Серина Уилямс

Забравете за ранглистата, това е Серина Уилямс

Забравете за ранглистата, това е Серина Уилямс

Серина Уилямс е основен фаворит за титлата на Уимбълдън. Това мнение изрази легендарната тенисистка Мартина Навратилова, която е убедена, че мястото в ранглистата няма никакво значение за Уилямс. „Серина Уилямс е №183 в света, но тя също е и моят фаворит на Уимбълдън. Вероятно ме мислите за напълно откачила, но в същото време кого бихте поставили преди Серина?

Класирането ѝ в ранглистата няма никакво значение. Каквото и да казват компютрите, Серина не е 183-ата най-добра тенисистка в света, всички добре знаем на какво се дължи спадът ѝ в ранглистата. Тя стана майка и е изиграла едва 4 турнира след завръщането си на корта. Тя може да бъде и №1000 в света, но си остава моят фаворит за трофея“, убедена е Навратилова.

„Преди „Ролан Гарос“ казах, че ако Серина Уилямс спечели трофея в Париж, това ще бъде най-голямото постижение в кариерата ѝ. Ако Серина спечели Уимбълдън ще бъде впечатляващо, но не и изненадващо постижение, защото това е трева и говорим за Серина. Без значение какво се случва с нея, ако тя е здрава когато дойде на Ол ингланд клъб, няма да бъде изненада ако я видим с трофея“. По-малката от сестрите Уилямс ще започне атаката към 8-ма титла от Уимбълдън с двубой срещу левичарката от Холандия Аранча Рус.

При победа във втория кръг тя ще срещне Виктория Томова или Тереза Смиткова.

Menu Title