Кметът на Бургас откри европейското (снимки)

2 Юли, 2018
312 преглеждания

 

Кметът на Бургас откри европейското (снимки)

Кметът на Бургас откри европейското (снимки)

Кметът на Бургас откри европейското (снимки)

Кметът на община Бургас Димитър Николов, представители на Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис откриха турнира Европейска лятна отборна купа по тенис за момчета до 14-годишна възраст, който се провежда в Бургас.СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУКБургаският кмет подчерта усилията на общинската администрация за утвърждаване авторитета на града като един от спортните центрове в Югоизточна Европа и увери присъстващите в амбицията на своя екип да подкрепя талантливите спортисти и да съдейства за разширяване и модернизация на спортната база в региона.От името на Българската федерация по тенис, членът на УС Екатерина Генова поздрави състезателите, като им пожела красива и честна игра. „Вие сте новите шампиони на своите страни и всяко състезание е възможност да промените своето бъдеще.

Българската федерация по тенис обединява усилията си с кметовете на общини за популяризиране успехите на младите спортни надежди в съвместната кампания „Новите шампиони” – подчерта Генова.В престижното състезание, което е част от спортната програма на община Бургас, участват 10 отбора от България, Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия и Швеция. В квалификациите за турнира, които се проведоха в събота (30.06) отборите на Молдова и Азербайджан се наредиха сред първите осем.

От състезанието отпаднаха националите на Андора и Латвия.В първия състезателен ден (1.07) българските национали Динко Динев и Драгомир Драганов (ТК „Авеню”) и Адриано Дженев (ТК “Хасково 2015“) надделяха над състезателите от Швеция и се наложиха с 2:1 победи. В първата среща Адриано Дженев победи с 6:1, 6:4 Хенрик Бладелиус.

Драгомир Драганов осигури крайната победа на нашите момчета с успех 6:3, 6:2 над Елвин Гауфлин. Днес (02.07) турнирът продължава на кортовете на тенис-център „Авеню” в Бургас. На българските момчета предстои решителна среща с отбора на Хърватия.

При успех нашите национали ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа по тенис за до 14-годишна възраст. Хърватските състезатели са шампиони в зимната версия на турнира.Главен съдия на състезанието е Антоанета Димитрова. Съдии на срещите са Боряна Джумалийски, Мария Раденкова, Мирослав Петров и Юлия Диамандиева.

Благодарение на партньорството на Българската федерация по тенис и SoCourt , срещите от турнира могат да бъдат гледани на живо във фейсбук страницата на БФТ.

Menu Title