Дел Потро в опит да сложи край на 23-годишна серия

3 Юли, 2018
342 преглеждания

 

Дел Потро в опит да сложи край на 23-годишна серия

Дел Потро в опит да сложи край на 23-годишна серия

Дел Потро в опит да сложи край на 23-годишна серия

Крахът на аржентинския национален отбор по футбол на Световното първенство и загубата с 3:4 от Франция на осминафиналите ще принудят феновете на спорта от тази страна да дъсят надежда някъде другаде. Британското издание „Експрес“ вярва, че тази надежда може да бъде Хуан Мартин дел Потро, който може да стане първият аржентинец с титла на тревна настилка от 23 години насам, ако успее да спечели Уимбълдън. Подобно на „Експрес“, аржентинският вестник La Nacion също е на мнение, че Дел Потро, който е единственият активен аржентински тенисист с положителен баланс на Уимбълдън (17-8), може да извърви целия път в Лондон. „Само няколко тенисисти в света могат да спрат Роджър Федерер и Хуан Мартин е един от тях“, пише La Nacion.

„Рафа на клей и Роджър на трева – това е най-голямото предизвикателство, пред което един тенисист може да се изправи в наши дни“, каза самият Дел Потро пред „Би Би Си“. „Но аз се справям добре от началото на сезона и знам колко близо до тях съм. В нашия тур има много хубави неща, но когато живееш в Аржентина ти се налага ад пътуваш много. В която и посока да хванеш ти предстои дълъг полет.

Другият вариант е да останеш далеч от семейството ти в продължение на 9 месеца, което не е никак приятно. Винаги се стремя да остана позитивен и никога не се предавам на корта. Дори когато бях контузен не спрях да полагам усилия и да правя всичко необходимо, за да мога да се завърна“, коментира Дел Потро. Аржентинецът е поставен под №5 на Уимбълдън и в първия кръг ще играе с Петер Гойовчик.

Menu Title