Серина се закани на Виктория Томова и целия свят

3 Юли, 2018
191 преглеждания

 

Серина се закани на Виктория Томова и целия свят

Серина се закани на Виктория Томова и целия свят

Серина се закани на Виктория Томова и целия свят

Първият ден на Уимбълдън 2018 със сигурност ще остане паметен за Виктория Томова. Българката постигна първата си победа в основна схема на турнир от Големия шлем, след като се справи с Тереза Смиткова 7:6 (3), 6:1. Нещо повече – победата на Томова ѝ гарантира сблъсък във втория кръг със 7-кратната шампионка Серина Уилямс. Американката също постигна успех в два сета на старта – 7:5, 6:3 над Аранча Рус.

„Преди всичко се опитвах да запазя спокойствие“, призна Уилямс след двубоя. „Исках да се представя добре, а понякога това работи срещу теб. На моменти усещах, че съм нервна. Но в последните минути на двубоя това се промени, успях да запазя спокойствие, да направя няколко добри удара и като цяло да играя моята игра.

От няколко години не бях играла на трева, тази настилка определено е различна, а усещането е страхотно“, коментира Уилямс. Запитана за амбициите си в турнира (включващи и двубоя с Виктория Томова във втория кръг), бившата водачка в ранглистата отговори красноречиво: „Имам огромни очаквания към себе си. Очаквам да изляза на корта и да спечеля следващия мач. Но не само да го спечели, а да го направя категорично.

Понякога налагам твърде силен натиск върху себе си“. Двубоят Уилямс – Томова ще се изиграе в сряда.

Menu Title