Треньорът на Томова: Виктория има място в Топ 50

4 Юли, 2018
306 преглеждания

 

Треньорът на Томова: Виктория има място в Топ 50

Треньорът на Томова: Виктория има място в Топ 50

Треньорът на Томова: Виктория има място в Топ 50

„Виктория Томова има място в Топ 50“, обяви нейният треньор Михаил Кънев. Най-добрата българска ракета продължи със силното представяне на Уимбълдън. Тя се класира за II кръг, след като победи Тереза Смиткова (Чех) със 7:6, 6:1. Това беше четвърти успех за 23-годишната софиянка.

Следващото изпитание е 7-кратната шампионка в турнира Серина Уилямс (САШ), а мачът е днес.“До една-две години Вики може да влезе в Топ 50. Само да е здрава – убеден е Михаил Кънев. – Има възможност и по-напред да отиде.

Смиткова беше преодолима съперничка. Вики показа, че е в добра форма. Очаквахме подобно представяне. Игра дори по-силно от квалификациите, които за нея бяха психологическа бариера.

„Томова има само девет изиграни мача на трева в своята кариера. Четири от тях са през последната седмица.“Винаги е харесвала тази настилка – добави пред „България Днес“ Мишо Кънев. – Странно е, че ние в България нямаме тревни кортове, а точно на Уимбълдън Цвети Пиронкова и Григор Димитров постигнаха най-големите си успехи.

Вики има богат арсенал от удари. Харесва ѝ да бъде по-агресивна.“Българката е с лек здравословен проблем. В последния мач от квалификациите е получила мазол на крака.

“Важно е да се възстанови с правилно третиране – допълни нейният треньор. – Поговорихме след мача. Радостта беше кратка, защото се готвим за следващия двубой.“Серина Уилямс не игра през миналия сезон на Уимбълдън, защото през септември роди своята дъщеричка Алексис.

Американката е 7-кратна шампионка в турнира.

Menu Title