Кузманов: Бавно се приближавам към целта си

9 Юли, 2018
321 преглеждания

 

Кузманов: Бавно се приближавам към целта си

Кузманов: Бавно се приближавам към целта си

Кузманов: Бавно се приближавам към целта си

Да играеш за България е гордост, чест и висша идея. Това мнение изрази националът ни за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов, който даде интервю за NOVA. Талантливият ни тенисист печели все повече титли и амбициозно се изкачва в ранглистата на ATP.„Спечелих своята четвърта титла тази година и общо 16-а в кариерата си.

Записах впечатляващите 10 поредни мача без загубен сет. В момента към актуалната ранглиста съм 296-и. Бавно се приближавам към целта си – да вляза в топ 250”, каза Кузманов, който спечели два последователни турнира в Германия.„На турнирите в Германия доста българи дойдоха от близките градове да ме подкрепят.

Това нещо ми носи удовлетворение, наслада и осмисля целия процес. Когато видиш хората щастливи и българското знаме на върха, това осмисля целия този процес”, сподели Кузманов.„Трябват ми силни спаринги и през зимата в Барселона тренирах заедно с Янко Типсаревич. За жалост тук нямаме толкова кадри и изявени състезатели в ранглистата.

Възхищавам се най-много на Рафа Надал, но много ми харесва и Новак Джокович. Човек с огромно сърце. Моят стил се доближава до този на Джокович”, завърши Кузманов.

Menu Title