Уимбълдън 2018 – тревни или твърди кортове

9 Юли, 2018
377 преглеждания

 

Уимбълдън 2018 – тревни или твърди кортове

Уимбълдън 2018 – тревни или твърди кортове

Уимбълдън 2018 – тревни или твърди кортове

Рафаел Надал достигна до осминафиналите на Уимбълдън за втора поредна година за първи път от 2010-2011 насам и затова си има причина. Най-добрият американски тенисист Джон Иснър разкри, че заради високите температури в Лондон, кортовете на Уимбълдън през първата седмица са турнира са се усещали по-скоро като хард корт, отколкото като тревни. „На мен тези условия ми допадат“, коментира Иснър. „Топката отскача по-високо, а това се харесва на много тенисисти, сред които определено е и Надал.

Той се справя много добре до момента. Трябва да го видите на тренировка – не е за вярване колко силно удря топката. Той определено е в добра позиция (за титлата). Относно моята игра – харесва ми начина, по който сервирам при различните условия за игра, но условията тук определено са много, много добри за мен.

Кортовете на Уимбълдън са много твърди тази година, усещането е все едно играем на хард корт, където аз се чувствам най-добре“, каза още Иснър, който на осминафиналите на Уимбълдън ще се изправи срещу младата надежда на Гърция Стефанос Циципас. 32-годишният тенисист ще стана баща по-късно през годината. „Нашето бебе трябва да се роди на 22 септември. Надявам се, че преди това ще съм се представил добре на US Open.

Това ще бъде нашето първо дете, понякога те идват рано, понякога по-късно. Когато и да се появи на бял свят, то ще бъде благословено. Мади (бел.ред.

съпругата му) и аз ще го дарим с много любов. Нашият живот в момента е в Далас. Там се преместихме. Ще получим помощ – от нейните родители, които са страхотни, както и от моите.

Казах на Мади, че имам предчувствие, че ще имаме четири момичета“.

Menu Title