Федерер не съжалява, че пропуснa сезона на клей

10 Юли, 2018
342 преглеждания

 

Федерер не съжалява, че пропуснa сезона на клей

Федерер не съжалява, че пропуснa сезона на клей

Федерер не съжалява, че пропуснa сезона на клей

В интервю за ESPN Роджър Федерер сподели, че решението да не играе на клей е било правилно. Припомняме, че за втора поредна година швейцарецът пропусна всички турнири на червено, за да бъде максимално свеж за приоритет №1 – Уимбълдън.„Не размишлявах особено много за това решение, защото то е важно както за продължителността на кариерата ми, така и за моето семейство и моята съпруга. Беше добре да бъдем повече време заедно без да изпитвам напрежението от двубоите и да бъда в центъра на обективите“, коментира Федерер.

„Разбира се, че това ми помага и за сезона на трева. Ако не ми помогне за Уимбълдън се надявам, че ще проработи за US Open, който ми е втори приоритет“.Швейцарецът призна, че в седмиците, в които е извън корта, върши много работи във фитнеса. „Когато съм извън игра за 3 месеца не означава, че си почивам.

Около 6 седмици работя здраво във фитнеса, след това 4-5 седмици съм на тренировъчния корт, преди да си взема кратка ваканция“. От началото на сезона Федерер е изиграл 31 двубоя, като е спечелил 28 от тях. Изключение правят само финалите в Индиън Уелс и Хале (където загуби от Хуан Мартин дел Потро и Борна Чорич) и втория кръг в Маями (загуби от Танаси Кокинакис). В сряда Федерер ще се изправи срещу Кевин Андерсън в двубой от четвъртфиналите на Уимбълдън.

Швейцарецът е фаворит №1 за трофея.

Menu Title