Турсунов подготвя националите за Европейското първенство

10 Юли, 2018
326 преглеждания

 

Турсунов подготвя националите за Европейското първенство

Турсунов подготвя националите за Европейското първенство

Турсунов подготвя националите за Европейското първенство

От 9-и до 14-ти юли в Националния тенис център в София, бившият №20 в световната ранглиста Дмитрий Турсунов ще участва в подготовката на националите да 16 г. за Европейското първенство. Лагерът е част от стратегията на Българската федерация по тенис за развитие на най-талантливите ни състезатели.Всички състезатели от националите отбори до 14 и 16г.

бяха поканени да участват в заниманията на Турсунов. От понеделник подготовка започнаха четирима юноши и три девойки. Това са Васил Димитров ТК „Виа Тенис Стар“, гр.София, Максимилиан Борисов ТК „15:40“, гр.

София, Николай Неделчев ТК „Виа Тенис Стар“, гр.София, Драгомир Драганов ТК „Авеню“, гр.Бургас, Дария Радулова ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора, Даря Шаламанова ТК „Авеню“, гр.

Бургас и Лилия Димова ТК „Хасково 2015“, гр.Хасково. По късно ще се присъединят Динко Динев ТК „Авеню“, гр.Бургас, Катерина Димитрова ТК „Локо 98“, гр.

Пловдив и Денислава Глушкова ТК „Дема“, гр.София. Предната седмица Димитрова, Глушкова и Михаела Цонева ТК „Кристи“, гр.Дряново с капитан Тодор Енев класираха България за световните финали при девойките до 14 годишна възраст.

Заедно с Дмитрий Турсунов тренировките води Николай Ганчев – собственик и основател на тенис академия в Тексас (САЩ).Дмитрий Турсунов е роден на 12 декември 1982 г. С отбора на Русия печели Купа Дейвис през 2006-а, а през 2007-а печели Хопман Къп заедно с Надя Петрова.В кариерата си има 4 титли на сингъл на турнири от ATP и 2 в турнири на двойки.

Най-доброто му класиране на турнир от Големия шлем е на Уимбълдън през 2005-а, когато стига до четвърти кръг. През октомври 2006-а година Турсунов се изкачва до №20 в световната ранглиста. В момента той е треньор на Арина Сабаленка от Беларус, която е под №32 в актуалната седмична класация.

Menu Title