Надал: Дано не се повтори миналогодишният финал с Анди

7 май, 2016
353 преглеждания

 

Надал: Дано не се повтори миналогодишният финал с Анди

Надал: Дано не се повтори миналогодишният финал с Анди

Надал: Дано не се повтори миналогодишният финал с Анди

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в МадридРафа Надал се нуждаеше от 2 часа, за да победи португалския си приятел и спаринг на тренировки Жоао Соуса в оспорван и прекъсван от дъжд мач. Двамата имаха близка успеваемост от 1-ви сервис: 75 % за Надал – 73 за Соуса, 4-1 пробиви за испанеца и 80-62 съответно спечелени точки в мача.„Направих много добър първи сет, контролирах с дълги топки.

При дъжда топката стана по- тежка,въпреки, че сменихме с нови след прекъсването, си изпуснах възможностите за пробив и Жоао ми направи 4:4, проби и взе сета. В третия търсих възможности, успях да го измъкна. В решаващия сет винаги има тежки ситуации, на лимита, както и много „и ако..”, но се случи това което се случи.

” – обясни четирикратният шампион в турнира. Утре от 14 ч. Надал излиза срещу втория в света и схемата Анди Мъри в първия полуфинал на централния корт в Каха Махика, прогнозите отново са за променливо хладно време и дъжд, вероятно мачът ще е при закрит покрив. „Анди имаше полуфинали на Ролан Гарос, срещу най-добрия Джокович, с мен в Монте Карло, беше въпрос на време да печели титли, той е специалист на всички настилки.

Тази година е различно, не знам какво ще се случи утре, за мен ще е много тежък мач, днес Мъри игра много добре. Дано не се повтори финала от миналата година. – добави Рафа, който гони рекордна 50-а титла на „червено”, за да стане едноличен „крал на клей” . – Не мисля че ще е по-тежко от полуфинала ни на Монте Карло, за мен ще е добра проверка срещу топ-играч и ще се боря.

Всеки опитва да се подобрява, естествено и Мъри. Познаваме се много добре, 2 тренировки в Майорка не ни променят мачовете.”Надал, който след месец навършва 30 години, добави че инсталациите в супермодерната му академия „Рафа Надал Спортен Център” до месец ще са готови да приемат деца и тенисисти, желаещи да тренират край родния му Манакор на прекрасния остров Майорка.Програма за утре: Централен корт11,15 – финал девойки до 16 гНе преди 14 чРафаел Надал – Анди МъриФинал двойки1 Мартина Хингис (Швейц), Саня Мирца (Инд) – 15 Каролин Гарсия, Кристина Младенович (Фр)Не преди 19 чФинал жениДоминика Цибулкова (Слвк) – 6 Симона Халеп (Рум) или Саманта Стосър (САЩ)Не преди 21 ч 1 Новак Джокович (Сърб) – Кей Нишикори (Яп)

Menu Title