Роджър Федрер: Не знам кога ще се откажа

7 май, 2016
290 преглеждания

 

Роджър Федрер: Не знам кога ще се откажа

Роджър Федрер: Не знам кога ще се откажа

Роджър Федрер: Не знам кога ще се откажа

Времето минава, а с него се променят и приоритетите на бившия номер 1 в света Роджър Федерер. Това стана ясно от поредното му интервю – за Baseline Tennis.com. Швейцарецът за последно бе на върха през 2012 г.

, когато спечели „Уимбълдън“. Днес върхът на ранглистата не е негова цел на всяка цена.„За мен сега вече дали ще съм номер 1 или в Топ 4, е добре. Добре е и да съм в Топ 8, заради жребиите и схемите на турнирите.

Искам да съм възможно най-високо в края на сезона. Просто трябва да печеля турнири, да знам, че съм побеждавал най-добрите и да играя така, както искам. Ако е по-добре за мен да тренирам една седмица, вместо да преследвам върха на ранглистите, ще го направя. Честно казано, това е по-важно за мен“, каза Фед.

Роджър е почти 35-годишен, а е в професионалния тенис от 18 години. Но е още трети в света. Кога ще се оттегли? „Честно, не знам.

Говорих със Стефан (Едберг) и той ми припомни, че в сезона който се оттегли е обявил това още в началото. Като Коби Брайънт. И каза, че в края на тези 12 месеца е бил изтощен“, споделя Федерер.

Menu Title