Надал прави мъжки турнир

14 Юли, 2018
171 преглеждания

 

Надал прави мъжки турнир

Надал прави мъжки турнир

Надал прави мъжки турнир

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в МадридЛидерът в мъжкия тенис Рафаел Надал организира за първи път мъжки турнир от категория „Чалънджнър“ на АТП в спортната си академия в родния Манакор. Състезанието с награден фонд 43 000 евро е кръстено на самия него – Рафа Надал Оупен и другия спонсор Банка Сабадел. Ще се играе на твърда настилка на открито от 26 август до 2 септември, от четвъртфиналите ще има и вечерни мачове.

Рафа пуска безплатен вход за зрителите и обещава забавления, също вечерни – музика и диско покрай турнира. Феновете ще могат да посетят музея му с намаление (за 5 евро), за желаещите има предложения за тенис-уроци и нощувки в хотела му в комплекса със здравословни програми. Родният му град е в източната част на испанския остров-красавец Майорка, наблизо има прекрасни плажове и пещери, екскурзиите до които ще направят изживяването незабравимо. Амбицията на „Краля на червено“ е турнирът да стане един от най-големите мъжки в Испания.

Цялото семейство Надал работи в академията, чичо му Тони е главен треньор и преподава метода, извел Рафа до висшия тенис. Комплексът беше открит през октомври 2016, има 27 тенис-корта с различни настилки (открити и закрити), 7 за падел, 2 скуош, игрище за футбол 7, за други колективни игри, закрит и открит басейни, фитнес и спортно-рехабилитационна клиника. Кортовете вече бяха домакини на първенствата на Испания и ИТФ-турнири. Зимата там тренира и Григор Димитров, добър приятел на Надал.

Menu Title