Андерсън на финал след луда разстрелка

13 Юли, 2018
303 преглеждания

 

Андерсън на финал след луда разстрелка

Андерсън на финал след луда разстрелка

Андерсън на финал след луда разстрелка

Южноафриканецът Кевин Андерсън e първият финалист на Уимбълдън. Това стана факт, след като той надви в страхотна битка, продължила 6 часа и 36 минути, първата ракета на САЩ Джон Иснър с 6:7(6), 7:6(5), 7:6(9), 4:6, 26:24. Двамата сътвориха истинско зрелище, което се превърна във втория най-дълъг мач в историята на турнира. В първия сет пробиви нямаше, като в тайбрека осмият поставен Андерсън се наложи с 8:6.

Този сценарий се повтори и във втория сет, който този път отиде на сметката на Иснър, който спечели тайбрека със 7:5. В третия сет двамата си размениха по един пробив, преди отново частта да бъде решена след тайбрек, спечелен от американеца с 11:9. В четвъртия сет Андерсън първи поведе с пробив, но Инсър моментално направи рибрейк. Южноафриканецът отново дръпна в резултата след нов пробив в деветия гейм, след който затвори сета на свой сервис за 6:4.

В решаващия пети сет настъпи и жестоката битка между двамата, която продължи близо 3 часа. Разчитайки на начален удар и двамата печелиха убедително своите сервис геймове, като нито един от тях не успяваше да вземе превес. В крайна сметка в 49-ия гейм Андерсън успя да реализира решаващ пробив, а впоследствие да приключи мача в своя полза при 26:24.Джон Иснър приключи двубоя с 53 аса на сметката си, докато Андерсън се отличи с „едва“ 49 спечелени точки директно от начален удар.

В неделя Андерсън ще излезе за първия си финал на Уимбълдън, а негов съперник ще бъде Рафаел Надал или Новак Джокович. Миналата година Андерсън спори за трофея на US Open срещу Надал, като отстъпи с 0:3 сета. Много е вероятно двубоят между Надал и Джокович да не приключи в рамките на днешния ден, тъй като тъмнината скоро ще вземе превес над Уимбълдън.

Menu Title