Ноле обезвреди Раонич

7 май, 2016
325 преглеждания

 

Ноле обезвреди Раонич

Ноле обезвреди Раонич

Ноле обезвреди Раонич

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bgЛидерът в мъжкия тенис Новак Джокович победи с 6:3, 6:3 черногореца с канадски паспорт Милош Раонич и стигна полуфинал на Мутуа Мадрид Оупен (5,72 М евро). За последно сърбинът игра в Топ 4 през 2011, когато и спечели турнира. Съперник днес ще му бъде Кей Нишикори (Яп) във вечерната сесия на „Маноло Сантана” и след женския финал.

Мачът на закрития централен корт продължи 1:44 часа и завърши минути преди полунощ. Това бе седма безответна победа на почти 29-годишния Джокович, победил Раонич и за титлата в Индиан Уелс през март. Устремен към 5-а титла за сезона (64-а кариерна), Ноле взе първия сет с пробив за 4:2, стабилен сервис и ретури и безгрешен форхенд. Милош, който не бе допускал пробив в турнира, имаше проблеми с подаването, най-силното му оръжие, направи и куп грешки.

Канадецът допусна пробив и изостана 0:2 и 3:5 като спаси мачбол. Той имаше 2 възможности за пробив и бе на косъм да изравни геймовете на 5, но Ноле натисна с форхенд и затвори. След мача показа комично позицията си за ретур пред тв-камерата на Алекс Коретча за шоу на публиката и дори говори н приличен испански (братята му живеят в Марбея).„Един от ключовете за мача бе да не му давам много сервис-точки, това му носи самочувствие.

Имах добър сервис и форхенд, а ретурът ми бе от най-солидните удари тази вечер. – каза Джокович и разкри някои от тайните си: – Ретура е комбинация от добра позиция и подготовка на мача, понякога е инстинкт, трябва да усетиш подаването му. Познах повечето ъгли и бях добре пласиран. Никога не изключвам от тениса, дори когато спя мозъка ми работи на 300 км в час .

Иначе обичам да балансирам между пасивен и активен отдих, да презаредя батериите.” Кей е много по-бърз на корта. Бил е финалист, има опит в големи мачове, знам, че обича да стои близо до линията. Ще трябва да подготвя нещо.

Днес на закрито настилката бе по бавна и се наслаждавах.”

Menu Title