Кербер стъпи на върха и на Уимбълдън (снимки)

14 Юли, 2018
327 преглеждания

 

Кербер стъпи на върха и на Уимбълдън (снимки)

Кербер стъпи на върха и на Уимбълдън (снимки)

Кербер стъпи на върха и на Уимбълдън (снимки)

Ангелик Кербер е новата шампионка на Уимбълдън. На финала германката победи Серина Уилямс с 6:3, 6:3 след малко повече от час игра. Американката допусна нетипично много грешки, които ѝ костваха двубоя.Благодарение на успеха Кербер вече има три титли от Големия шлем, след като през 2016-а спечели Australian Open и US Open.

Освен това германката взе реванш за поражението от Уилямс на финала на Уимбълдън преди 2 години. Левичарката стана и първата германка с трофея от Уимбълдън след легендарната Щефи Граф. ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК„Знаех, че трябва да покажа най-добрия си тенис срещу тенисистка като Серина. За втори път имах възможността да изляза на централния корт в двубоя за титлата и се радвам, че този път успях.

Сбъднах една своя мечта, чувството е невероятно“, бяха първите думи на новата шампионка. „Серина е шампион, абсолютно завършен играч. Тя направи страхотно завръщане и аз я поздравявам. Тя е пример и вдъхновение за всички нас“, добави германката.

Въпреки поражението, Уилямс запази усмивката на лицето си. „Поздравявам Анжи, знам какво е чувството да спечелиш Уимбълдън за първи път. Тя напълно го заслужи. Аз съм доволна от представянето си в турнира, невероятно е, че играх финал тук толкова скоро след завръщането ми на корта“, каза бившата №1 в света.

36-годишната Серина пропусна възможността да спечели рекорден 24-и мейджър трофей при десетото ѝ участие на финал на Уимбълдън.

Menu Title