Джокович се нареди сред претендентите за Лондон

16 Юли, 2018
332 преглеждания

 

Джокович се нареди сред претендентите за Лондон

Джокович се нареди сред претендентите за Лондон

Джокович се нареди сред претендентите за Лондон

След третия турнир от Големия шлем за годината, групата на претендентите за участие на финалите на АТП в Лондон започва да се избистря. Шампионът от Уимбълдън Новак Джокович се изстреля на 5-а позиция в годишната ранглиста Race To London и по всичко личи, че през ноември ще бъде в позиция да атакува 6-а титла от финалите на АТП в Лондон (11-18 номеври).Сърбинът започна годината колебливо, като в първите си 12 двубоя беше с показатели 6:6. Само преди два месеца Джокович заемаше 75-а позиция в годишната класация.

Благодарение на силната си серия в последните седмици (19 спечелени от 22 изиграни двубоя), сърбинът си заслужи впечатляващия прогрес. За последните два месеца само един тенисист е спечелил повече точки от Джокович. Това е лидерът в класацията Рафаел Надал. Испанецът, който спечели „Ролан Гарос“ за рекорден 11-и път в кариерата си, достигна до полуфиналите на Уимбълдън за първи път от 2011-а година насам.

Той има преднина от 1740 точки пред Роджър Федерер.Швейцарецът остава в отлична позиция да запише 16-о участие на финалите в Лондон за последните 17 години. Най-добрият български тенисист Григор Димитров, който миналата година спечели финалите на АТП при дебютното си участие, към момента е 13-и в битката за Лондон. ГОДИШНА КЛАСАЦИЯ RACE TO LONDON

Menu Title