Вайда ще тренира Джокович поне до края на сезона

18 Юли, 2018
339 преглеждания

 

Вайда ще тренира Джокович поне до края на сезона

Вайда ще тренира Джокович поне до края на сезона

Вайда ще тренира Джокович поне до края на сезона

Мариян Вайда ще остане в екипа на Новак Джокович поне до края на сезона, след което двамата ще разговарят дали ще продължат съвместната си работа. Това разкри лично сръбският тенисист, който в неделя спечели за четвърти път титлата от Уимбълдън и вече има „фаталните“ 13 трофея от турнири от Големия шлем. Вайда се завърна в екипа на Джокович през април, като първоначално се считаше, че ще му помага само в сезона на клей. Впоследствие обаче 53-годишният словак и Джокович решиха да продължат с партньорството си, което се оказа най-доброто решение и за двете страни.

„Бях много развълнуван, когато му се обадих с молбата отново да работим заедно. Той ми върна обаждането същата вечер и ми каза: „Окей, нека го направим. Кога трябва да дойда за тренировки?“.

Няколко дни по-късно вече беше при мен. Както съм казвал и преди, когато ние се разделихме, останахме приятели. Ние сме семейство. Обичаме се един друг.

Подхранваме нашите взаимоотношения. Това не се промени, когато професионално бяхме разделени. Беше по-скоро почивка, кратка почивка, отколкото нещо дългосрочно“. Джокович разкри и какви са плановете на Мариян Вайда за бъдещето.

„Той планира да продължи да работи с мен, което е страхотна новина. Със сигурност ще работим заедно до края на сезона, след което ще видим какво ще се случи. Изключително благодарен съм на Мариян и на Гебхард Грич, че се завърнаха в отбора ми. Една година не бяхме заедно, те продължиха животите си, правеха неща, за които преди нямаха време и възможност.

След това се съгласиха да се върнат в екипа ми и ми помогнаха да се завърна там, където съм в момента. Това е много мил жест от тяхна страна. Обичам ги толкова много“, коментира сърбинът.„Имаше няколко момента, в които бях много разочарован и се чудех дали изобщо някога ще мога да си върна предишното ниво на игра.

Но това направи завръщането ми още по-специално за мен. Както казах – сега е лесно да говорим. Наистина съм благодарен, че успях да премина през всичко това“. Триумфът на Уимбълдън върна Джокович в Топ 10 на ранглистата.

Сърбинът се превърна и в основен фаворит за последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open.

Menu Title