Бекер: Джокович не може да си купи обичта на феновете

17 Юли, 2018
359 преглеждания

 

Бекер: Джокович не може да си купи обичта на феновете

Бекер: Джокович не може да си купи обичта на феновете

Бекер: Джокович не може да си купи обичта на феновете

Новак Джокович иска да бъде на едно ниво с Роджър Федерер и Рафаел Надал, но не може да си купи обичта на феновете. Това изказване направи бившият наставник на сърбина Борис Бекер, който анализира триумфа на Джокера на приключилия в неделя Уимбълдън. „Дали Джокович получава същото отношение като Федерер и Надал? Вероятно не.

Всички ние обичаме Роджър, всички ние обичаме Рафа, но изглежда, че „уважаваме“ Джокович. Това е нещо, което го притеснява. Той иска да бъде на тяхното нищо, но това е нещо, което не можеш да си купиш. Джокович играе в ера с двама от най-обичаните спортисти в света изобщо.

Това е ситуацията и той трябва да я приеме. Категорично не мисля, че феновете са срещу него. Но Ноле приема всичко лично, това е част от неговия характер“, коментира Бекер пред „Би Би Си“.Германецът каза също, че не е очаквал 31-годишният сърбин да спечели Уимбълдън този сезон.

„Не мисля, че дори Джокович е очаквал да го направи, след като през последните две издания на турнира дори не беше близо до подобно нещо. Когато той се върна в началото на сезона искаше просто да бъде здрав и да играе, не мислеше за печелене на големи трофеи. По време на сезона на клей беше щастлив само от мисълта, че е спечелил мач. Но в Куинс, където достигна до финала, той започна да вярва, че може да постигне нещо- голямо.

Що се отнася до бъдещето – Новак е супер здрав и посветен на кариерата си. Той отлично знае, че Федерер и Надал имат повече титли в Големия шлем от него. Той може да играе на това нищо още две или три години и да спечели още няколко титли от Шлема, като започне от US Open този сезон“, коментира Бекер.

Menu Title