С Винъс, но без Шарапова в Сан Хосе

18 Юли, 2018
230 преглеждания

 

С Винъс, но без Шарапова в Сан Хосе

С Винъс, но без Шарапова в Сан Хосе

С Винъс, но без Шарапова в Сан Хосе

Мария Шарапова оттегли участието си от силния турнир на твърди кортове в Сан Хосе, който започва на 30-и юли. Рускинята, носителка на 5 трофея от турнири от Големия шлем се извини на организаторите и феновете и сподели, че на този етап от кариерата ѝ е важно да взима решения, която ще щадят здравето ѝ. „Наистина съжалявам, че ще пропусна турнира в Сан Хосе тази година. Чух страхотни неща за надпреварата и знам, че момичетата нямат търпение да играят там“, коментира Шарапова.

„За жалост съм принудена да взема някои тежки решения, когато става въпрос за програмата ми в този етап от моята кариера. Трябва да се грижа добре за тялото ми и да направя всичко възможно да бъда здрава. Очаквам с нетърпение следващото издание на турнира, в което се надявам да участвам“, каза още рускинята, която не е играла от Уимбълдън насам. Надпреварата в Сан Хосе носи името Mubadala Silicon Valley Classic и е наследник на The Bank of the West Classic в Станфорд.

Турнирът е с общ награден фонд $800 000. За разлика от Шарапова, друга бивша №1 в света Винъс Уилямс потвърди участието си в турнира. Американката се присъединява към елитната компания на сестра ѝ Серина, Виктория Азаренка, шампионката от миналата година Мадисън Кийс, Коко Вандевеге и Йохана Конта, които са сред звездите в тазгодишното издание на надпреварата.

Menu Title