Джокович: Контролирах нервите си срещу агресивния Кей

8 май, 2016
282 преглеждания

 

Джокович: Контролирах нервите си срещу агресивния Кей

Джокович: Контролирах нервите си срещу агресивния Кей

Джокович: Контролирах нервите си срещу агресивния Кей

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид26-годишният Кей Нишикори загуби трети мач за сезона от Джокович (8-ми в кариерата) на полуфинала в Мадрид, но гледа позитивно за предстоящите турнири на червено в Рим и Париж.„Стартирах много добре в първия сет, бях агресивен, контролирах ситуацията, може би накрая направих някои грешки, които ми костваха сета. Разочарован съм, но бях победен с малко.

Той заигра по-добре във втората част, бе по-уверен и релаксиран, имах шансове да стигна до трети сет, но в тайбрека малко бях уморен, а и вятърът попречи за някои топки – каза Кей. – Научих много неща днес. Чувствам се добре на червено, много по-уверен от финала в Маями срещу Новак. Имах 2 добри седмици – финал с Рафа в Барселона и тук, очаквам да се представя успешно следващата в Рим и на „Ролан Гарос”.

Джокович призна, че японецът го е затруднил в двубоя.„Той е топиграч с качества, който се възползва от всяка възможност, не бе леко да затворя мача с няколко добри точки. Той започна извънредно добре, знаеше какво иска и го постигаше, бе агресивен на всяка къса топка. Случва се мачът да се обърне бързо, особено срещу Кей.

Той започна да диктува играта и отидохме в тайбрек, където трябваше да контролирам нервите си. Бях стабилен с психическа устойчивост, въпреки че пропуснах 3-4 мачбола. Трябваше да сервирам добре и да избегна трети сет.”Ноле добави, че не се чувства уморен и чака сериозна битка с Анди:„Физически съм ОК, нямах толкова тежки мачове.

Анди е във форма, днес го показа, всички знаем колко е тежко да спечелиш срещу Рафа на червено и пред испанска публика, ще е хубав мач. Вчера играх практически в зала, днес имаше и вятър. Анди подобри много играта си на червено, работяга е, движи се по-добре, изработва си точките. Ще е важно как ще започнем мача, очаквам голямо предизвикателство”.

Снимка: БГНЕС

Menu Title