Неделчева с хеттрик на държавното по бадминтон

8 май, 2016
331 преглеждания

 

Неделчева с хеттрик на държавното по бадминтон

Неделчева с хеттрик на държавното по бадминтон

Неделчева с хеттрик на държавното по бадминтон

Петя Неделчева спечели три златни медала на държавното първенство по бадминтон, което се проведе в новата зала „Европа“ в ж.к. „Дружба“. Възпитаничката на Орлин Цветанов стана шампионка на сингъл, на двойки жени и на смесени двойки.

Така Неделчева вече е състезателката с най-много титли от държавни първенства в историята на българския бадминтон, съобщава БТА. Тя има общо 35 златни медала, от които 13 на сингъл, 15 на двойки жени и 7 на смесени двойки.Две титли завоюва Алекс Влаар (Левски-Люлин), който стана шампион на двойки мъже и на смесени двойки, а Мария Мицова спечели златен и сребърен медал съответно на двойки жени и на сингъл.Филип Шишов също е със златен и сребърен медал на двойки мъже и на смесени двойки.

Влаар дебютира на първенство на България, след като скоро получи български паспорт, защото майка му Емилия Димитрова е бивша бадминтон националка.На финала на сингъл жени Неделчева победи Мицова с 21:12, 21:7.На смесени двойки Неделчева и Влаар (Левски Люлин) надделяха над номер 1 в схемата Филип Шишов и Димитрия Попстойкова (СКБ Стара Загора) с 21:17, 16:21, 21:19.Неделчева и Мицова взеха титлата на двойки жени след успех на финала над Ева Тонева и Михаела Чолакова с 21:6, 21:4.

На единично мъже шампион стана вторият в схемата тийнейджър Даниел Николов, който победи водача Иван Русев с 21:19. 21:19.Алекс Влаар и Филип Шишов триумфираха на двойки мъже, след като на финала надделяха над Пейо Бойчинов и Иван Панев с 21:8, 21:18.Държавното премина без участието на бадминтонистките, които ще представят страната ни в Рио де Жанейро – Линда Зечири и сестрите Габриела и Стефани Стоеви.

Menu Title