Серина Уилямс се оплака от дискриминация

25 Юли, 2018
317 преглеждания

 

Серина Уилямс се оплака от дискриминация

Серина Уилямс се оплака от дискриминация

Серина Уилямс се оплака от дискриминация

Бившата №1 в световната ранглиста Серина Уилямс твърди, че е жертва на дискриминация. Американката се оплака, че постоянно е подложена на допинг проверки. „От всички играчи е доказано, че аз съм тази, която е подложена най-често на допинг проверки. Дискриминация?

Да, мисля че е така“, написа 36-годишната Уилямс в профила си в „Туитър“.Носителката на 23 титли от турнири от Големия шлем обясни, че ще продължи се бори за чист спорт без допинг и да бъде пример за останалите.През юни сайтът Deadspin разпространи информация, че Уилямс е била проверявана пет пъти извън състезания през годината.Също така се твърди, че на 14 юни тенисистката не е била на посочения от нея адрес, когато представители на Американската антидопингова агенция (USADA) са се появили пред дома ѝ.

По-късно Уилямс оспори това твърдение с факта, че проверяващите са се появили 12 часа по-рано от уговореното време. …and it’s that time of the day to get “randomly” drug tested and only test Serena. Out of all the players it’s been proven I’m the one getting tested the most.

Discrimination? I think so. At least I’ll be keeping the sport clean #StayPositive — Serena Williams (@serenawilliams) July 25, 2018

Menu Title