Новак Джокович: Титлата дойде в точния момент

9 май, 2016
425 преглеждания

 

Новак Джокович: Титлата дойде в точния момент

Новак Джокович: Титлата дойде в точния момент

Новак Джокович: Титлата дойде в точния момент

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид3 години след като бе победен от Григор Димитров и пропускаше „Мастърс 1000“ турнира в Мадрид, лидерът в мъжкия тенис Новак Джокович си тръгва с втора титла (след 2011), 1000 точки и чек за 912 900 евро. Почти 29-годишният сърбин, баща на момченце Стефан, бе много доволен от завръщането си в испанската столица:„Хората тук ме посрещнаха великолепно след 3 години отсъствие. Преживях страхотна седмица, благодаря на организаторите, че така се грижиха за нас, храната бе превъзходна, и на публиката, че дойде да ме гледа!

Титлата дойде в точното време. След ранното отпадане в Монте Карло си взех глътка свеж въздух, дойдох рано в Мадрид, победих и ще имам самочувствие за Рим и „Ролан Гарос” – каза Ноле, който между тениса успя да изгледа полуфинала на Реал (Мадрид) с Манчестър Сити и да се забавлява на партито на тенисистите.„Започнах финала със страшен тенис, втория сет направих грешки, а той сервира много добре, бе прецизен и агресивен. В третия си разменихме ранни пробиви, спаси ми мачбол при 5:2 с ас и хубав сервис.

В деветия гейм не исках да губя подаване, знаех че може да обърне. Не исках и да влизам в дълги разигравания. Понякога нервите взимат връх, много зависи срещу кого играеш и на каква настилка.”Новак благодари на Анди за жеста му във втория сет при 4:2, когато съдията Мохамед Лаяни го предупреди за бавене на сервис.

Мъри го защити, като каза, че всъщност е чакал него.„Познаваме се от 12-годишни с Анди, оттогава търсим нашето място в големия спорт, извън корта сме много добри приятели. Днес показахме взаимно уважение. Добре е да видиш и човещината в такива мачове, изпратихме добро послание към младите хора”.

Снимки: Даниел Касас

Menu Title