Анди Мъри: Откакто станах баща, съм по-отговорен

9 май, 2016
318 преглеждания

 

Анди Мъри: Откакто станах баща, съм по-отговорен

Анди Мъри: Откакто станах баща, съм по-отговорен

Анди Мъри: Откакто станах баща, съм по-отговорен

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в МадридАнди Мъри загуби с 1:2 сета финала на Мутуа Мадрид Оупън, сдаде титлата на Новак Джокович и второто място в АТР ранглистата на Роджър Федерер (без той да играе и минутка през седмицата). Шотландецът, който тази седмица ще навърши 29 години описа финала така:„Новак игра невероятно на старта, проби и взе сета. Играта бе коренно различна от мача срещу Рафа.

Новак удряше плоско и скоростно, стоеше много близко до крайната линия. В течение на мача се нагодих, принудих го да се раздава и потруди за точките си. При 5:3 в решителния сет той направи няколко грешки, които ми помогнаха да взема точки, но после даде най-доброто от себе си. Не бе късмет, просто бе по-солиден в края на мача.

Може би над това трябва да работя – малките психологически детайли”.Анди благодари на екипа си за съвместното израстване в последните 2 години и смята, че може още да подобри играта си, всички тук коментират, че откак е баща на момиченце, шотландецът е по-отговорен и уравновесен:„Знаех, че ако сервирам добре, ще го притеснявам, знам че мога да играя по-добре на клей. Подобрих придвижването си, днес ми трябваше концентрация и топниво за всяка точка… дано продължавам така в следващите 3 седмици. Сезона на червено е позитивен за мен, трябва да намеря начин да поддържам високо ниво цяла седмица, мачовете срещу топтенисисти са извънредно трудни, изискват максимално физическо и психическо раздаване.

Надявам се да успея да се задържа в турнирите още време“.Днес Мъри лети за Рим за следващия „Мастърс 1000“ турнира, където отново е номер 2 в схемата и чака за съперник победителя от мача Борна Чорич – Михаил Кукушкин. Спечелилият 440 000 евро от Мадрид Анди добави, че е важно е как ще стартира в първия мач при различните условия в италианската столица. Той може да играе четвъртфинал с Томаш Бердих.

Снимки: Даниел Касас

Menu Title