Категоричен триумф на Клижан в Кицбюел

4 Авг., 2018
229 преглеждания

 

Категоричен триумф на Клижан в Кицбюел

Категоричен триумф на Клижан в Кицбюел

Категоричен триумф на Клижан в Кицбюел

Мартин Клижан спечели шестия си трофей сред професионалистите, след като победи с 6:2, 6:2 Денис Истомин на финала на турнира на червени кортове в Кицбюел. Това беше едва вторият случай, в който за трофея спореха двама тенисисти, преминали през квалификациите. Клижан спечели 78% от точките след вкаран първи сервис и реализира всичките четири брейк-пойнта, които се откриха пред него, за да се поздрави с успеха след 68 минути игра. Роденият в Братислава тенисист изравни рекорда на Ернестс Гулбис от победи на финали (6-0).

Четири от шести трофея на Клижан са на клей. Клижан стана петият квалификант с титла от началото на сезона, присъединявайки се към Данийл Медведев (Сидни), Мирза Башич (София), Роберто Карбайес Баена (Кито) и Николоз Басилашвили (Хамбург). Марко Чекинато наскоро спечели дебютната си титла в Будапеща като „щастлив губещ“. По пътя към успеха Клижан победи двама от поставените в основната схема, сред които и местния любимец Доминик Тийм във втория кръг.

За Денис Истомин това беше пети финал (2-3). Шампионът Клижан напуска турнира с 250 точки за ранглистата и €89 435 от наградния фонд. Истомин ще трябва да се задоволи със 150 точки и €47 105.

Menu Title