Джокович: Ролан Гарос? Няма да говоря за други турнири

11 май, 2016
327 преглеждания

 

Джокович: Ролан Гарос? Няма да говоря за други турнири

Джокович: Ролан Гарос? Няма да говоря за други турнири

Джокович: Ролан Гарос? Няма да говоря за други турнири

Новак Джокович изрази готовността си да защити трофея от турнира в Рим. Сърбинът дойде във Вечния град в отлично настроение, след като миналата седмица спечели титлата в Мадрид.„Чувствам се добре. Няма да ми е за първи път да играя в две последователни седмици, така че в момента само се надявам да запазя високото качество на игра, което демонстрирах на турнира в Мадрид.

Опитвам се да остана свеж. Ролан Гарос? Точно в този момент нямам желание да говоря за други турнири. Фокусиран съм върху Рим”, коментира Джокович.

Сърбинът бе попитан и за раздялата между Анди Мъри и Амели Моресмо, която предпочете да отдели повече време на семейството си. „Не знам в детайли отношенията между Анди и Амели, но определено е голямо предизвикателство да организираш приоритетите в живота ти. Тя също има свое семейство, личен живот, така че не и е лесно. За хора като Амели Моресмо и Борис Бекер е много трудно да отделят цялото си време за треньорство.

Освен това да бъдеш майка е най-важната и най-трудната работа на света. Тя роди преди няколко месеца и мога да си представя колко й е трудно да пътува с Анди по турнири”.Ноле коментира и доминацията на Голямата четворка, както и появата на нови лица в тура. „Вижте, Вавринка спечели две титли от Шлема, Чилич също спечели Шлем, така че не всичко опира до нас (бел.

ред. Джокович, Федерер, Мъри и Надал). Има няколко от младите момчета от новата генерация, които демонстрират страхотна сила и игра, може би дори друго ниво на агресия на корта. Визирам Александър Зверев, Доминик Тийм още няколко.

В бъдеще тези момчета определено ще бъдат сериозно препятствие пред топ играчите. Това е кръговратът на живота, същото е и в тениса. Идват нови лица в тура, нови групи от играчи. Но доминацията, която показваха Надал и Федерер, преди аз и Мъри да се присъединим към тях, беше изключителна”.

Menu Title