10 неща, за които да внимаваме в Синсинати

12 Авг., 2018
285 преглеждания

 

10 неща, за които да внимаваме в Синсинати

10 неща, за които да внимаваме в Синсинати

10 неща, за които да внимаваме в Синсинати

Преди една година, Григор Димитров спечели най-голямата си титла, побеждавайки австралиеца Ник Кириос за първия си Мастърс 1000 трофей в Синсинати. Но ако иска да повтори успеха си, българинът ще се изправи пред сериозен тест, след като първите 13 в ранглистата ще участват в надпреварата този сезон. Роджър Федерер и Анди Мъри, които общо са спечелили 9 от последните 13 издания на турнира, могат да се изправят един срещу друг в третия кръг, докато шампионът от 2013 и световен №1 Рафаел Надал ще се опита да добави втори триумф във визитката си. Това е и единственият турнир от Мастърс 1000 сериите, който Новак Джокович никога не е печелил.

Сърбинът е играл на финал в турнира 5 пъти. 10 неща, за които да внимаваме в Синсинати: 1. Отново заедно: Измина повече от година, откакто Надал, Федерер, Джокович и Мъри участваха заедно в един турнир. За първи път от Уимбълдън 2017 „Голямата четворка“ ще излезе на един и същи корт, като това ще се случи Мастърс 1000 в Синсинати.

2. Надал-Федерер и битката за №1 в света: Надал и Федерер се смениха на първото място в ранглистата шест пъти в първите шест месеца от годината. Това обаче не може да се случи след Синсинати и Надал има гарантирано място поставен №1 в схемата на US Open. През 2013-а година Надал победи Федерер по пътя към единствения си трофей от Синсинати.

Три седмици по-късно той спечели и титлата на US Open и е единственият след Федерер (2007), който е печелил двата турнира (Синсинати и US Open) в един и същи сезон. 3. Швейцарският Синсинати: Федерер е с показатели 41-4, откакто започна кариерата си в турнира с баланс 1-4 (победи-загуби). Швейцарецът пропусна надпреварата през последните две години, но въпреки това със своите 7 титли остава рекордьор в турнира.

Федерер държи постижението за най-много трофеи в още няколко турнира: Хале (9), Уимбълдън (8), Базел (8), Дубай (7), Финали на АТП (6), Доха (3) и Ротердам (3). 4. Златен Мастърс: Надал, Федерер и Джокович могат да се похвалят с кариерен Голям шлем. Тази седмица Джокович може да надмине Надал и Федерер като стане първият играч, който е печелил всички 9 турнира от Мастърс 1000 сериите.

Джокович е 0-5 във финали в Синсинати и ще участва в турнира за първи път от 2015 година. 5. Мъри 2.0: Мъри отсъства от корта 11 месеца заради контузия на хълбока.

Той се завърна на два турнира през юни и след това достигна до четвъртфиналите във Вашингтон, постигайки три победи в три сета. 31-годишният великобританец е двукратен победител в Синсинати. 6. Най-накрая №3: Хуан Мартин дел Потро достигна до рекордното си 4-о място в ранглистата на 11 януари 2010.

След 4 операции на китката и близо 9 години по-късно, аржентинецът ще се изкачи до №3 в света за първи път в понеделник. 7. По-добър от Федерер: Следващата титла за Александър Зверев ще бъде негова десета в АТП Уърлд Тур. До 20 април 2019-а година германецът ще има възможността да се присъедини към Надал, Джокович и Мъри, които спечелиха 10-ата си титла преди да навършат 22 години.

Федерер спечели 10-ия си трофей във Виена през 2003-а година, 65 дни след 22-ия си рожден ден. 8. Шампионът е тук: Димитров не загуби сет, като допусна само веднъж да загуби подаването си по пътя към трофея в Синсинати миналата година. Българинът спечели 52 от своите 53 сервис-гейма и грабна най-голямата титла в кариерата си до онзи момент.

По-късно Димитров спечели и финалите на АТП в Лондон. 9. Всичко, което прави е да печели: Стефанос Циципас загуби 8 последователни двубоя миналата година при стартирането на кариерата си в АТП Уърлд Тур. През 2018-а той е нов човек – ще пробие в Топ 20 на ранглистата за първи път в понеделник, след като се класира за финала на Мастърс 1000 в Торонто.

Гръцкият тенисист победи последователно четирима играчи от Топ 10, ставайки най-младият, който го прави след създаването на АТП Уърлд Тур през 1990. 10. Различни партньори: Шампионите от Уимбълдън Майк Браян и Джак Сок ще си партнират и в Синсинати, след като достигнаха до четвъртфиналите в Торонто. Сок е с показатели 26-9 този сезон, като спечели 4 титли на двойки с четирима различни партньори.

Източник: Официален сайт на АТП

Menu Title