Надал първи се класира за финалите на АТП

12 Авг., 2018
314 преглеждания

 

Надал първи се класира за финалите на АТП

Надал първи се класира за финалите на АТП

Надал първи се класира за финалите на АТП

Рафаел Надал стана първият, който се класира за финалите на АТП в Лондон. Това стана факт след победата на Матадора над Марин Чилич на четвъртфиналите в Торонто в петък вечер. „За 14-та последователна година се класирам за финалите на АТП, което е страхотна новина за мен“, каза Надал, който е финалист в турнира през 2010 и 2013. Испанецът е почти непобедим след завръщането си на корта през април.

Той спечели титлите в Монте Карло, Барселона, Рим и на „Ролан Гарос“, като през всичките тези месеци допусна едва две загуби – от Доминик Тийм в Мадрид и Новак Джокович на Уимбълдън. От началото на сезона Рафаел Надал има 38 победи и 3 загуби. Испанецът ще се опита да приключи годината като №1 за втори последователен сезон – нещо, което до момента не е постигал. Общо в 4 случая Рафа е посрещал новата година като лидер в световната ранглиста.

От началото на сезона Надал и Федерер на няколко пъти си смениха водачеството на ранглистата, но в последните седмици испанецът успя да натрупа чувствителна преднина пред 37-годишния си опонент. Шампион на финалите на АТП в Лондон миналата година стана Григор Димитров, който към момента е далеч от участие в „О2 Арена“.

Menu Title