Федерер – от Беър Грилс, през Тайгър Уудс до Синсинати

14 Авг., 2018
307 преглеждания

 

Федерер – от Беър Грилс, през Тайгър Уудс до Синсинати

Федерер – от Беър Грилс, през Тайгър Уудс до Синсинати

Федерер – от Беър Грилс, през Тайгър Уудс до Синсинати

Роджър Федерер даде обширна пресконференция в понеделник, на която говори за приликите между него и Тайгър Уудс, екстремното преживяване със специалиста по оцеляване Беър Грилс, както разбира се и за…тенис. 37-годишният атлет започва участието си на Мастърс 1000 турнира в Синсинати тази нощ (не преди 02:00 часа българско време), а негов съперник ще бъде представителя на Германия Петер Гойовчик. Ето и някои от акцентите от пресконференцията на Маестрото. „Тайгър Уудс?

Не мисля, че мога да се сравнявам с него, защото той претърпя няколко операции на различни места на тялото. Но беше приятно да го видя да се представя добре за първи път от известно време насам. Надявам се, че добрата му форма ще продължи и с няколко победи. Радвам се, от това, което чух и малкото, което имах възможността да видя“.

Федерер кара 20-ия си сезон в професионалния тур, като тази вечер ще изиграе своя двубой №1416. Швейцарецът е категоричен, че разумното изготвяне на програмата му е ключът към неговото спортно дълголетие. „Заради операцията на коляното, която претърпях (през 2016), трябваше да отсъствам от корта за 6 месеца. Това улесни нещата за мен, защото поставих всичко в перспектива.

По-добре да си вземеш седмица почивка и да останеш в тура, отколкото да играеш, играе, играеш, след което нещо да се случи и да си извън корта, вероятно завинаги. От една страна беше трудно емоционално решение, защото исках да играя навсякъде, но от друга страна направих по-разумна програма, която ми позволява да планирам всичко около мен много по-добре. Ако искам да играя повече, трябва да се съобразявам с тези неща. Ако искам да играя по-малко – мога да го направя.

Чувствам, че съм преминал трескавата част от моя живот. Сега ритъмът е различен и всичко е по-спокойно“. Федерер беше попитан и за приключението в швейцарските Алпи, което имаше с Беър Грилс и което беше заснето в специален епизод на „Ен Би Си“. „Срещнах Беър много пъти преди да заснемем шоуто.

Знам, че неговата майка ми е голяма привърженичка. Веднъж той ми каза да го информирам, ако искам един ден да стана част от шоуто му. Попитах го дали можем да снимаме в Швейцария и дали мога да покажа родината си на света. Израснах с туризма и обича да ходя на разходки с децата ми.

Чувствам се много свързан с природата, планините, езерата, горите и изобщо всичко, което имаме. Единственият проблем беше, че беше студено и валеше сняг. Аз не харесвам студа“. От началото на сезона Федерер има 29 победи и 4 загуби, в това число 3 титли – Australian Open, Ротердам и Щутгарт.

Швейцарецът, 7-кратен шампион в Синсинати, не е играл на твърд корт от март насам, когато изненадващо отстъпи в първия си двубой в Маями на 22-годишния австралиец Танаси Кокинакис. „Тренирам на твърди кортове, така че не е като да не съм играл на тази настилка от години. Чувствам се готов. Всъщност и леко разтревожен.

Имам страхотни резултати в Синсинати в предишните години. Страхотно е, че се връщам тук и се надявам да направя добър турнир“.

Menu Title