Дани Валверду: Григор има нужда от малко късмет

14 Авг., 2018
346 преглеждания

 

Дани Валверду: Григор има нужда от малко късмет

Дани Валверду: Григор има нужда от малко късмет

Дани Валверду: Григор има нужда от малко късмет

Григор Димитров има нужда от малко късмет в първите кръгове и 2-3 победи, за да си върне увереността. Това мнение изрази треньорът на българина Дани Валерду, който даде интервю в навечерието на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, където Спортист №1 на България има да защитава титла от миналата година. Ето и някои от акцентите от изказването на наставника: „Григор Димитров се подготвя добре. Имахме няколко седмици, за да тренираме за предстоящите турнири до края на годината.

Сезонът на трева определено не се разви по начина, по който искахме – Григор загуби от Новак в Куинс и след това от Стан в първия кръг на Уимбълдън. Той имаше добри възможности да спечели този двубой (срещу Вавринка), но не се възползва. В последните няколко седмици Григор имаше време да види какво може да подобри в играта си и да продължи напред към предстоящото до края на годината. В последните седмици Григор свърши много работа във фитнеса с кондиционния си треньор.

Никой не знае какво ще се случи до края на годината, но аз мисля, че той се подготви добре. Разбира се, че има напрежение. Той спечели първата си голяма титла в Синсинати и сега се връща като шампион тук. Но ако иска да расте, трябва да свиква с тези неща.

Няма значение колко точки има да защитава тук. За мен всеки сезон започва от нулата и от ранглистите по-важна е годишната (Race To London). В големите турнири понякога е необходима и доза късмет в първите кръгове, за да можеш да придобиеш допълнителна увереност, когато дойдат големите двубои“.

Menu Title