Григор: Малките неща ме спират срещу големите

20 Авг., 2018
226 преглеждания

 

Григор: Малките неща ме спират срещу големите

Григор: Малките неща ме спират срещу големите

Григор: Малките неща ме спират срещу големите

Григор Димитров изрази увереността си, че може да играе на едно ниво с най-големите в съвременния тенис – Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри. Само преди няколко дни българинът зсе изправи срещу Джокович и водеше в резултата с 6:2, 3:1, но в последствие загуби срещата в три сета в двубой, който беше прекъсван на няколко пъти заради дъжд.„Мисля, че играх добре, но направих и лековати грешки. Моментното състояние в мача се промени.

Иска ми се да не беше завалял дъжд, но се чувствах добре на корта. Новак успя да се приспособи. Не знаех какво повече можех да направя“, коментира Григор.На въпрос защо Джокович е толкова труден съперник, българинът отговори: „Да, играли сме осем-девет мача и винаги е трудно.

Последният в Куинс не бе добър за мен. Но сега мисля, че играх добър тенис. Знаех какво трябва да правя и на моменти го карах да играе, както аз искам. Опитът му даде важно предимство, защото е взимал много такива завързани мачове.

Защитната му игра е невероятна. Когато тези малки неща са на твоя страна, печелиш. В предишните случаи за жалост бяха на негова страна. Направих някои неща по-добре от предишните мачове и се опитах да надградя.

Това е като да строиш къща тухла по тухла. Може да отнеме много опити, докато го победя, но винаги ще опитвам.Вярвам, че съм боеспособен на това ниво и просто тези малки неща ми убягват. Не се страхувам да кажа, че винаги е било така.

С когото и да съм играл в миналото – Рафа, Анди, Новак, съм бил на тяхното ниво. Важното е да надградя и да се уверя, че играя на такова ниво всеки ден“, коментира Димитров.Българинът ще се завърне на корта след седмица, когато започва последният за сезона турнир от Големия шлем – US Open. Жребият за основната схема ще бъде теглен в петък.

Menu Title