Шампионът от 2014 се облизва за нов триумф

22 Авг., 2018
243 преглеждания

 

Шампионът от 2014 се облизва за нов триумф

Шампионът от 2014 се облизва за нов триумф

Шампионът от 2014 се облизва за нов триумф

Шампионът от 2014 Марин Чилич пристигна в Ню Йорк за US Open в добра форма. Хърватинът игра на полуфинал в Синсинати, където взе сет на бъдещия шампион Новак Джокович. Седмица преди това в Торонто взе сет и на Рафаел Надал, който впоследствие също вдигна трофея. „Чувствам, че играта ми е на добро ниво.

През последните две седмици успях да направя пълноценна подготовка“, коментира Чилич. „Турнирите от Големия шлем са най-ценни, затова е важно да идваш за тях в добра форма. Мисля, че през последните няколко години се справям много добре в този аспект“.29-годишният тенисист не е сред топфаворитите за титлата в Ню Йорк, но въпреки това харесва шансовете си.

„В никак случай не се слагам сред фаворитите. Рафа играе добре, Роджър също. Новак е в страхотна форма, а освен тях има още няколко момчета, които са под пара в момента. Аз се чувствам добре където съм в момента (като игра) и усещам, че ще мога да направя още едно добро представяне на US Open“.

През 2014-а Чилич победи на финала в Ню Йорк Кей Нишикори. Той има още две участия на финали в турнири от Големия шлем – Уимбълдън миналата година и Australian Open този сезон, като и в двата случая отстъпи на Роджър Федерер.

Menu Title