Надал и Федерер отдадоха заслуженото на Ферер

28 Авг., 2018
313 преглеждания

 

Надал и Федерер отдадоха заслуженото на Ферер

Надал и Федерер отдадоха заслуженото на Ферер

Надал и Федерер отдадоха заслуженото на Ферер

Давид Ферер изигра последния си двубой в турнир от Големия шлем миналата вечер. Опитният испанец се изправи на „Артър Аш“ срещу шампиона от US Open и негов добър приятел Рафаел Надал, но в средата на втория сет получи контузия и се отказа (3:6, 4:3). След срещата Надал изрази съжаление за своя приятел. „Много, много съжалявам за него.

Той е сред най-добрите ми приятели в Тура. Споделили сме много моменти на корта – играхме на финала на „Ролан Гарос“, имаме и няколко финали за Купа „Дейвис“. Съжалявам, че трябваше да приключи по този начин. Той е невероятен играч и заслужава уважение“, коментира Надал.

„Тъжен съм за него. Това беше вероятно последният му мач в Шлема. Но нещата са такива, каквито са. Това е животът.

Да, той (Ферер) заслужаваше по-добър завършек в Шлема“, добави шампионът от миналата година. Овации към Ферер изказа и рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер: „Безкрайно уважение към воина Давид Ферер“, написа швейцарецът в профила си в „Туитър“. Самият Ферер планира да прекрати кариерата си официално на някой от турнирите в Испания догодина. След срещата той се обърна към феновете: „Съжалявам, че не успях да довърша двубоя.

Опитах, повярвайте ми, но болката беше голяма. Това е последният ми турнир от Големия шлем. Имам много хубави спомени тук. Ще ми липсвате много“.

Ultimate respect for road warrior @DavidFerrer87 — Roger Federer (@rogerfederer) 28 август 2018 г.

Menu Title