Тържествен старт на Държавното във Велико Търново (снимки)

29 Авг., 2018
347 преглеждания

 

Тържествен старт на Държавното във Велико Търново (снимки)

Тържествен старт на Държавното във Велико Търново (снимки)

Тържествен старт на Държавното във Велико Търново (снимки)

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов, членът на УС на БФТ Екатерина Генова и генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова откриха официално Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени, което се провежда на кортовете на спортен център „Хемус“ в старата столица.Велико Търново приема да първи път състезание от такъв ранг. Държавното лично първенство по тенис за мъже и жени се организира от Българската федерация по тенис и се провежда под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов.В мъжкото първенство участват едни от изявените млади тенисисти Александър Лазаров, който в момента е № 617-в света и Габриел Донев.

На кортовете в Старата столица излиза и шампионът от държавното първенство в зала Александър Донски. В турнира участва и Пламен Милушев, които само преди дни спечели турнир от програмата на Българската федерация по тенис в София. В схемата при мъжете е и търновецът Мартин Илиев – състезател на Тенис клуб „Барс“, който в момента е под № 4 в ранглистата на България, както и шампионите при юноши Ивайло Керемедчиев, Пьотр Нестеров и Диан Недев. В състезанието участва и ветеранът и дългогодишен първенец на България Илия Кушев.

В състезанието при жените се включват 727-та в света Петя Аршинкова и Габриела Михайлова, както и неколкократната шампионка на страната Хюлия Велиева. В женския турнир представителка на домакините е Никол Русева – състезателка на тенис клуб „Престиж“ – Велико Търново.Основната схема на първенството включва индивидуални срещи и мачове по двойки (жени, мъже и смесени). Главен съдия на първенството е Веселина Донева.

Финалите при жените ще се играят в събота (1 септември), а при мъжете – в неделя (2 септември).СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Menu Title