Стела Пеева с две титли в Сърбия

13 май, 2016
350 преглеждания

 

Стела Пеева с две титли в Сърбия

Стела Пеева с две титли в Сърбия

Стела Пеева с две титли в Сърбия

Младият български талант в тениса Стела Пеева спечели две титли от завършилия международен турнир за юноши и девойки до 12 г. в Прокупле (Сърбия).Състезателката на „Б“ националния отбор на програмата „3Т“ и на бургаския клуб „Авеню“ днес бе убедителна във финала на сингъл срещу полякинята Розалиа Гризчинска и я победи с 6:4, 6:2.Снощи Стела триумфира и в надпреварата на двойки, където с партньорката си Мария Танева надиграха на финала македонския тандем Кировска/Стоянова с 6:2, 6:4.

Дуетът ни при юношите Драгомир Драганов и Адрияно Дженев загуби финала на двойки от представителите на домакините Йованович/Рупнякс 2:6, 4:6. На сингъл Драго отпадна на полуфиналите, а шампион стана участващият с „уайлд кард“ Лука Йованович (Сърбия).За Стела Пеева титлата е трета на сингъл от международни турнири за девойки до 12 г. този сезон след Анталия и Добрич.

За нея и за партньорката й Танева това е първи успех на двойки.Следващата изява на четиримата ни тенисисти от „Б“ отбора е турнирът до 12 г. в Сливен от 11 до 17 юли. Там ще играят и представителите ни от „А“ тима, на които преди това предстои изява в Порто Сан Джорджо (Италия).

Както е ясно участията по турнири у нас и в чужбина и лагерите на двата отбора се поемат от Българската федерация по тенис и партньорите й по програмата „3Т“ – „БНП Париба“-България, „Адвентгруп“, Asics и ИК ЗИП ЕООД.

Menu Title