Шарапова продължава след чист успех

31 Авг., 2018
287 преглеждания

 

Шарапова продължава след чист успех

Шарапова продължава след чист успех

Шарапова продължава след чист успех

Мария Шарапова се класира за третия кръг на US Open в последния мач от вечерната сесия в четвъртия ден на надпреварата. Бившата водачка в световната ранглиста се справи с 2:0 сета – 6:2, 7:5, над непоставената румънка Сорана Кърстя и си осигури среща с десетата поставена в схемата Елена Остапенко в следващия етап. Първият сет започна драматично за Шарапова, която трябваше да спасява четири точки за пробив в маратонския първи гейм, но успя да се справи и на свой ред проби още в следващия гейм. Тя затвърди този пробив след ново маратонско свое подаване, в което спаси нови две възможности за пробив и дръпна с 3:0.

Всичко вървеше по график за нея в тази част, а тя реализира и още един пробив за крайното 6:2 в него и поведе с 1:0 сета. Макар резултатът да беше убедителен, битката беше равностойна, а това си пролича във втората част. В него Кърстя реализира най-после пробив още в първия гейм. Впоследствие имаше проблем да го затвърди, но го стори все пак, спасявайки два брейкбола.

Шарапова обаче продължи да натиска на подаването на съперничката си и в следващите си два сервис-гейма Кърстя едва се спаси. Но го направи и продължи да води при 4:2. Но все пак румънката капитулира в осмия гейм и Маша изравни за 4:4, но на свой ред се пропука при подаването си и пак Кърстя беше напред с пробив. Но не за дълго.

Сервисът на румънката продължаваше да ѝ създава проблеми и тя пак не успя да вземе подаването си и Шарапова обърна развоя до 6:5 с изравнен брой пробиви. Рускинята сложи точка на спора отново на подаване на съперничката си и реализира още първия си мачбол за крайното 7:5 и продължи напред. Този късмет нямаше една от фаворитките Каролине Вожняцки, която преклони глава пред Леся Цуренко след 4:6, 2:6. Двете изиграха равностоен мач, в който сервисът на втората в схемата въобще не работеше и това в крайна сметка ѝ коства ранното отпадане.

Цуренко пък ще срещне в третия кръг непоставената Катерина Синякова и може да продължи с още похода си.

Menu Title