Бадминтонистките пътуваха 13 часа до Китай

13 май, 2016
300 преглеждания

 

Бадминтонистките пътуваха 13 часа до Китай

Бадминтонистките пътуваха 13 часа до Китай

Бадминтонистките пътуваха 13 часа до Китай

Националният отбор на Българя по бадминтон за жени пристигна в китайския град Куншан, където от 15 до 22 май ще се проведе Световното отборно първенство за мъже и жени, известно и като „Томас и Убер къп“.Както е известно българките са в група „С“ заедно със силните състави на Тайланд, Индонезия и Хонконг.„Пътуването беше изморително – цели 13 часа. Тук всичко е нормално.

Готова съм за предстоящите двубои и ще направя и невъзможното, за да спечеля срещите си, а извън корта да подкрепям останалите от отбора“, заяви първата ни ракета на единично Линда Зечири от Куншан.Освен нея селекционерите Орлин Цветанов и Живко Димитров ще разчитат на Петя Неделчева, Габриела Стоева, Стефани Стоева и Мария Мицова. Тези пет момиета донесоха историческия сребърен медал за България от европейското в Казан и по този начин си осигуриха дебюта на световното отборно.Националките започват в неделя в сутрешната сесия с двубой срещу Индонезия.

В понеделник е мачът срещу водачките в групата от Тайланд, а във вторник е срещата с Хонконг. Първите два състава продължават на четвъртфиналите.

Menu Title