Дел Потро продължава без загубен сет

3 Сеп., 2018
294 преглеждания

 

Дел Потро продължава без загубен сет

Дел Потро продължава без загубен сет

Дел Потро продължава без загубен сет

Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртфиналите на US Open. Аржентинецът постигна изразителна победа с 6:4, 6:3, 6:1 над Борна Чорич и достигна до топ осем в Ню Йорк за трети последователен сезон. Шампионът от 2009-а година остава единственият играч от горната част на схемата, който продължава да няма загубен сет от началото на турнира. „Мисля, че да побеждаваш в последователни сетове е важно за тялото, за краката, за физическото състояние.

Но в края всеки нов мач е нова битка, в която трябва да се раздаваш максимално“, коментира Дел Потро след двубоя. „Няма значение дали ще победиш в три или пет сета, защото в следващия кръг ти предстои нова битка“. На четвъртфиналите Дел Потро ще срещне шампиона от Маями и местен любимец Джон Иснър. Аржентинецът води със 7-4 в преките двубои, но американецът спечели последният им сблъсък на хард – полуфиналите в Маями този сезон.

„Ще бъде голямо предизвикателство и за двама ни. Нямам представа какво ще се случи. Джон е в много добра форма и със сигурност ще бъде тежък мач“, каза Дел Потро.

Menu Title