Ноле: Анди спечели заслужено, знам как се чувства в момента

16 май, 2016
691 преглеждания

 

Ноле: Анди спечели заслужено, знам как се чувства в момента

Ноле: Анди спечели заслужено, знам как се чувства в момента

Ноле: Анди спечели заслужено, знам как се чувства в момента

Новак Джокович прие повече от достойно загубата във финала на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Секунди след последната точка Ноле прегърна приятелски новия шампион Анди Мъри, а след това сърдечно му пожела да се наслаждава на успеха в компанията на семейството си в идните дни. „Честитя рождения ден на Анди и му желая да се наслади на момента със семейството си. Знам, че неговата съпруга Ким, както и дъщеря им София са тук.

Като млад татко знам колко много означава за теб, когато семейството ти е на път с теб и в един момент получите няколко дни, за да останете насаме. Точно това му пожелавам”, коментира Джокович. „Разбира се, че не съм доволен от развоя на двубоя и загубата, но в такива моменти трябва да поздравим по-добрия тенисист. Анди заслужено спечели.

Не се представих добре в дългите разигравания, които са задължителна част от всеки един наш двубой. Анди беше по-добрият тенисист днес. Той беше играчът, който се справя най-добре през цялата седмица. Мисля, че сега той се движи много по-добре на корта (в сравнение с предишните години на клей).

Той има много по-разнообразна игра от основната линия”, каза още Джокович.За разлика от Мъри, който не загуби сет през седмицата, Джокович имаше много по-труден път до финала. На старта той се наложи със 7:5, 7:5 над квалификанта Стефан Робер, след това загуби сет 0:6 от Томаш Белучи и премина през тайбрек в третия сет на полуфинала срещу Кей Нишикори. „Имах дълги няколко седмици и особено дълги последни няколко дни.

Знаех, че срещу Анди ми предстои много тежка битка. Радвам се, че успях да стигна до финала, защото имаше няколко двубоя, в които трябваше да наваксвам сет пасив. Като цяло последните две седмици бяха много добри за мен, след като отпаднах рано в Монте Карло. Имах нужда от подобни резултати.

Получих това което търсех, а именно да играя много двубои на червено”, каза Ноле. „Чувствам се уверен, защото спечелих много двубои на тази настилка през годината, а и не само на тази настилка, така че няма как една загуба да разклати увереността ми”, завърши сърбинът.ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА МЪРИ В РИМ ВИЖТЕ ТУК

Menu Title