Мъри: Сега клеят е любимата ми настилка

16 май, 2016
287 преглеждания

 

Мъри: Сега клеят е любимата ми настилка

Мъри: Сега клеят е любимата ми настилка

Мъри: Сега клеят е любимата ми настилка

Навръх своя 29-и рожден ден, Анди Мъри прекъсна доминацията на Новак Джокович и го победи в два сета на финала на „Мастърс 1000” турнира в Рим – 6:3, 6:3. За шотландеца това беше първа титла в Рим и общо36-а в кариерата. „Никога не съм очаквал, че ще постигна резултатите, които имам на клей”, коментира Мъри, който миналата година спечели и „Мастърс 1000” в Мадрид, който също се провежда на червени кортове. „Ако погледнете резултатите в миналото, аз имах добри предпоставки да се класирам за финал в Монте Карло, както и тук (в Рим).

Сервирах за мача преди няколко години срещу Новак, имах своите шансове и срещу Надал.Може би не си вярвах достатъчно. Винаги съм мислел, че клеят е най-лошата и най-трудна настилка за мен, но миналата година записах победи на червено над някои от най-добрите тенисисти и това се промени. Винаги съм казвал, че клеят трябва да бъде моята любима настилка, но ми отне малко време, за да си повярвам.

Направих огромно подобрение в играта си на тази настилка”, коментира Мъри. „Промених мисленето и нагласата си, когато излизам на корта. Сега вече не се чувствам извън баланс, а усещам, че мога да достигна до повече топки. Сега за мен това е настилка, на която мога да се движа лесно.

През последните няколко години клеят се превърна в най-успешната за мен настилка. Не съм го очаквал, но не се оплаквам от този факт. Отивам на „Ролан Гарос” наистина отлично подготвен и с много увереност. Усещам, че се движа в правилния път, така че се надявам да се представя успешно там”, завърши Мъри.

ГАЛЕРИЯ ОТ ТРИУМФА НА МЪРИ В РИМ ВИЖТЕ ТУК

Menu Title