Още един турнир на трева от следващия сезон

16 май, 2016
349 преглеждания

 

Още един турнир на трева от следващия сезон

Още един турнир на трева от следващия сезон

Още един турнир на трева от следващия сезон

Турция ще приема организирането на още един турнир от календара на АТР. Надпреварата ще бъде на тревна настилка, отново от категория АТР 250, и ще се провежда в курорта Анталия. Организаторите на турнира ще бъдат The Kaya Group и GD Tennis Academy. Новината беше съобщена от пресслужбата на АТР.

Дебютното издание на турнира в Анталия ще се проведе в периода 25 юни – 1 юли 2017 година.Наградният фонд на надпреварата ще бъде €481 615. Турнирът в Анталия ще бъде вторият на ниво АТР, който Турция организира. През последните две години южните ни съседки са домакини и на АТР 250 в Истанбул, който се провежда на клей и на който Tennis24.

bg имаше пратеник и в двете издания. „Добавянето на Анталия в календара на АТР тура от 2017 е в резултат на 3-седмичната дистанция между „Ролан Гарос” Уимбълдън, която направихме миналата година. Очакваме с нетърпение да увеличаваме присъствието си на важен пазар като Турция, където интересът към тенис от световна класа продължава да расте. В същото време ще дадем възможност на тенисистите да участват на още един турнир на трева преди Уимбълдън”, коментира президентът на АТР Крис Кермод.

Турнирът ще се провежда в Kaya Palazzo Belek, луксозен хотелски комплекс, който разполага с голф игрище, няколко футболни терени, на които редовно се подготвят някои от най-елитните национални отбори. Комплексът разполага със 7 тревни корта, 10 клей корта и 4 корта в зала. През 2017 Aegon Open Nottingham, също АТР 250 турнир на трева, ще се завърне в Ийстборн и ще се провежда в същата седмица с Анталия. Ще има общо 7 турнира на трева през 2017, в това число две надпревари на ниво АТР 500 (в Хале и Куинс Клъб) и 5 от АТР 250 – Щутгарт, Хертогенбош, Нюпорт, Ийстборн и Анталия.

Menu Title