Четирима българи са на четвъртфинал на двойки в Созопол

16 май, 2016
274 преглеждания

 

Четирима българи са на четвъртфинал на двойки в Созопол

Четирима българи са на четвъртфинал на двойки в Созопол

Четирима българи са на четвъртфинал на двойки в Созопол

Четирима българи вече са на четвъртфинал на двойки на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 10 000 долара, който се провежда на тенис комплекса на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. С половината срещи от първия кръг на двойки днес започна борбата в основната схема, утре стартира и схемата поединично, в който има девет наши представители.Изцяло българският тандем Калоян Димитров и Серафим Грозев се класира за четвъртфиналите с успех над Венци Иванов и Юри Хачатрян с 6:3 6:4. Васил Шандаров и македонецът Стефан Мицов отстраниха Николас Ферандо (Аржентина) и Ариел Иларслан Русо (Панама), а Крис Ангелов и финландецът Мика Юлин се наложиха над Стефан Мерунка (Хърватия) и Томас Щацбергер (Австрия) с 6:3 6:2.

Напред на двойки продължават и австралийските братя Адам и Джейсън Тейлър.Днес завършиха и квалификациите на сингъл, като българите Калоян Вълчев и Себастиан Мермерски ги преодоляха успешно и последваха Данаил Търпов в основната схема. Вълчев надигра в изключително оспорван мач Васил Шандаров със 7:5 2:6 7:5, след като изоставаше с 2:4в решителния трети сет, а Мермерски победи Крис Ангелов с 6:3 6:1. В срещи за влизане в основната схема загуби допуснаха Серафим Грозев, Даниел Шопов и Евгений Банков.

Програмата за утре предвижда половината мачове от първия кръг на сингъл. На корта ще излязат участващите с „уайлд кард“ Александър Лазаров, Тони Нейков и Алекс Мартински – съответно срещу Джовани Рицути (Италия), Мартин Беран (Канада) и Ян Сабанин (Русия) – както и квалификантите Данаил Търпов и Калоян Вълчев, които се изправят един срещу друг. Останалите ни четирима представители ще се включат в борбата от сряда – Александър Лазов, Тихомир Грозданов, Габриел Донев и Себастиан Мермерски. Утрешните срещи започват по програма в 10.

30 ч., а следобед трябва да бъде довършен първият кръг на двойки.

Menu Title