Мнението на журналистите: Петьо Борисов

19 май, 2016
304 преглеждания

 

Мнението на журналистите: Петьо Борисов

Мнението на журналистите: Петьо Борисов

Мнението на журналистите: Петьо Борисов

В навечерието на „Ролан Гарос” от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-опитните и доказани български журналисти, отразяващи любимата игра. Попитахме ги за техните очаквания за турнира, както и ги помолихме да се представят с няколко думи. Започнахме с Явор Геронтиев.

Днес ще Ви предложим мнението на Петьо Борисов, когото познавате от ексклузивните интервюта по БНТ HD, а от скоро и от компетентния коментар на тенис срещи по F+. Казвам се Петьо Борисов. Тенисът е моят живот. Буквално.

От 7 годишен започнах да тренирам и първият ми официален мач дори беше с настоящия капитан на тима ни за Купа Дейвис, Тодор Енев. През целия си живот играя и съответно гледам любимия си спорт. В момента имам късмета да превърна страстта си и в професия, тъй като спортната журналистика ми позволява да бъда близо до играта и да следя абсолютно всичко, което се случва в света на тениса. – Кои ще играят на финала при мъжете?

– Очаквам Новак Джокович да оформи кариерния си Голям шлем през 2016-а. Че няма да му е лесно е ясно на всички. Анди Мъри доказа, че може да се справи със световния номер 1 на каквато и да е настилка и ще бъде закономерно да ги видим двамата на финала в Париж. – А кои ще спорят за титлата при жените?

– Пълна загадка е случващото се при жените на почти всеки турнир. Трудно някой ще може с максимална точност да прогнозира кои две тенисистки ще покажат най-голямо постоянство в тези две седмици. Очаквам отново да видим много от по-разпознаваемите състезателки рано-рано да напуснат надпреварата. Разбира се, когато Серина Уилямс е схемата няма как тя да не е основният претендент.

– Как ще се представят българите в Париж?– Моментът не е особено позитивен за най-добрите ни тенисисти. Много е важно какъв ще бъде жребият. Струва ми се, че точно сега не е моментът да се създават високи очаквания.

Важното е всички наши участници да покажат желание и отдаденост на корта. Ако видим това, то каквито и да са резултатите, ще можем да бъдем доволни. – Кой/коя ще бъдат големите открития? – Кей Нишикори и Доминик Тийм се намират в отлична форма в момента и очаквам да стигнат далеч в турнира.

Споменавам ги не защото не са познати имена, а защото все пак те остават извън групата на основните фаворити. Очаквам силен турнир да направи френският талант Лука Пуй, както и Ник Кириос, който започва да разкрива истинските си способности дори и на клей. При дамите бих отличил Саманта Стоусър. Тя се справя великолепно от началото на сезона на клей.

Слоун Стивънс е непредвидима, но ако играта й потръгне може да стигне далеч. Германката Лаура Зигмунд също е способна да изненада голяма част от фаворитките.- Кой/коя ще бъде голямото разочарование? – При мъжете бих се осмелил да посоча настоящия шампион Стан Вавринка.

Настоящата му форма не предполага, че той ще успее да защити позициите си. Но пък и през 2015-а той не беше считан за сериозен претендент. Трудно е да се определи кой ще разочарова, особено при жените и не бих се осмелил да посоча коя от фаворитките ще се провали.

Menu Title