Петра Квитова едвам оцеля в Париж

22 май, 2016
338 преглеждания

 

Петра Квитова едвам оцеля в Париж

Петра Квитова едвам оцеля в Париж

Петра Квитова едвам оцеля в Париж

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasДвукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова бе много близо до загуба още в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Чешката левичарка надделя с 6:2, 4:6, 7:5 над Данка Ковинич от Черна гора.В един странен мач Квитова беше категорична в първия сет, спечели го лесно, а във втория водеше с 4:1, когато загуби концентрация и Ковинич успя да изравни сетовете.

В заключителния грешките на тенисистката от Биловец продължиха и след двойна грешка допусна пробив за 4:5. Съперничката сервираше за мача, но чехкинята се възроди и направи три отлични гейма, с което спечели срещата.“Сбърках четири поредни бекхенда при 4:1 и това беше повратната точка. Тя заигра по-агресивно и ме накара да тичам далеч зад крайната линия.

Опитвах се да гоня топките и да ги връщам, но това не е моят стил. В края на мача ме спаси опитът и самочувствието, че мога да спечеля, каквото и да стане“, коментира Петра на пресконференцията след мача.

Menu Title