Пиронкова с експресна победа в Париж

23 май, 2016
290 преглеждания

 

Пиронкова с експресна победа в Париж

Пиронкова с експресна победа в Париж

Пиронкова с експресна победа в Париж

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP ParibasЦветана Пиронкова записа изненадващо лесна победа над 16-ата в схемата Сара Ерани на старта на Откритото първенство по тенис на Франция – „Ролан Гарос”. Пловдивчанката се наложи с 6:3, 6:2 над представителката на Италия и се класира за втори кръг, където ще срещне Юхана Ларшон или Магда Линет. Цвети Пиронкова започна отлично срещата и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма.

Този брейк се оказа напълно достатъчен на Цвети да затвори сета с 6:3, като през първата част Ерани дори не стигна до точка за пробив. По коренно различен начин се разви втората част. В първите 5 гейма имаше 5 брейка, а серията бе спряна от Пиронкова, която успя да вземе подаването си за 4:2. В последствие българката не позволи на Ерани да вземе дори гейм повече и си гарантира място във втори кръг.

Цветана Пиронкова остава единствената българска представителка на „Ролан Гарос”, след като по-рано днес Григор Димитров отпадна драматично след загуба в 5 сета. РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Menu Title