Гришо за Tennis24.bg: Това не беше най-драматичният мач с Троицки

23 май, 2016
290 преглеждания

 

Гришо за Tennis24.bg: Това не беше най-драматичният мач с Троицки

Гришо за Tennis24.bg: Това не беше най-драматичният мач с Троицки

Гришо за Tennis24.bg: Това не беше най-драматичният мач с Троицки

Григор Димитров дойде на пресконференцията след загубата в 5 сета от Виктор Троицки на „Ролан Гарос“ в минорно настроение. Поради гаф на пресслужбата, нямаше въпроси на български език и трябваше гонейки го да го питам какво мисли за мача с Троицки. Ето какво отговори на този въпрос и всичко най-интересно от цялата пресконференция.- Гришо, тази година игра три пъти срещу Троицки.

Това ли беше най-драматичният мач помежду ви?- Не бих казал. А и не гледам на нещата по този начин. Но съжалявам, че загубих точно в тази среща.

Пристигнах за турнира много позитивен.- На какво се дължи този резултат?- Нямам представа. Правех всичко добре, мисля че показах добър тенис.

Опитах да променя нещата. Не се получи. Ще си взема може би кратка почивка и ще се опитам да се представя по-добре в сезона на трева.- Какво трябва да промениш?

– Много съм разочарован от загубата. Очевидно много неща трябва да променя в моята игра. Това беше третият пореден „Ролан Гарос“, в който губя още в първия кръг. Но ще обърна страницата и се надявам догодина да прескоча първия кръг в Париж.

Трябва мъдро да анализираме нещата и да остана позитивен.- Предлагали ли са ти психологическа помощ?- Периодът е много тежък за мен, защото не разбирам какво се случва. Понякога се страхувам, но го преодолявам с работа, която ме прави щастлив.

Може би бих опитал и работа със спортен психолог, ако някой от моя тим ми предложи нещо подобно. Но проблемът си е в мен. Аз съм сам на корта, няма странични фактори и сам трябва да променя нещата.- Какви са плановете ти за сезона?

– Първо да се представя добре на трева. Това е настилка, която много харесвам. Трябва да седнем с екипа ми и да видим какво сме свършили през първата половина на годината. Имах добри мачове и победи, имаше и колебливо представяне.

Искам да играя на най-високо ниво. Вече съм го правил и знам, че трябва много работа и усъвършенстване.Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Menu Title