Брутално: Андерсън даде само гейм на Нишикори

13 Ное., 2018
123 преглеждания

 

Брутално: Андерсън даде само гейм на Нишикори

Брутално: Андерсън даде само гейм на Нишикори

Брутално: Андерсън даде само гейм на Нишикори

Кевин Андерсън записа втора победа в група „Лейтън Хюит“ на финалния за сезона турнир на осемте най-добри в Лондон. След като в неделя се разправи с Доминик Тийм, днес южноафриканецът помете на корта неузнаваемия Кей Нишикори – 6:0, 6:1, печелейки първите 11 гейма в мача. „Мисля, че това беше най-добрият двубой в кариерата ми до момента. Срещу мен имах тенисист от най-висока класа и не съм очаквал, че ще постигна такъв резултат“, каза Андерсън след двубоя.

Резултатът е твърде изненадващ, тъй като преди два дни японецът показа коренно различен тенис и победи Роджър Федерер с 2:0 сета. Днес обаче Кей не приличаше на себе си и регистрира едно от най-тежките поражения в кариерата си до момента. От своя страна Андерсън може да се счита сигурен полуфиналист, макар да има теоретичен шанс да отпадне след груповата фаза. Тази вечер, не преди 22:00 часа, ще се изиграе вторият двубой в групата между Роджър Федерер и Доминик Тийм.

И двамата загубиха първите си срещи, така че нямат право на повече грешки, ако искат да съхранят шансовете си в турнира. Ако двубоят се реши в 3 сета, без значение кой победи, Андерсън ще е сигурен полуфиналист.

Menu Title