Радванска обяви края на кариерата си

14 Ное., 2018
331 преглеждания

 

Радванска обяви края на кариерата си

Радванска обяви края на кариерата си

Радванска обяви края на кариерата си

Агниешка Радванска обяви края на състезателната си кариера. Полякинята, която през 2012-а година се изкачи до №2 в ранглистата, използва профила си във „Фейсбук“ за да съобщи неприятната новина. Радванска споделя, че заради много контузии тялото ѝ повече не може да понесе натоварването, което се изисква за един професионален тенисист. Предлагаме ви най-важното от обръщението на Радванска: „Скъпи приятели, Бих искала да споделя с вас едно от най-важните решения в живота ми.

Днес, след 13 години на корта, реших да сложа край на кариерата си. Това не беше лесно решение. Благодарна съм, че имам специални спомени като 20-те титли от WTA, триумфа във финалите в Сингапур, финала на Уимбълдън и много други. За съжаление вече не мога да тренирам и играя както бях свикнала, а тялото ми вече не може да оправдание очакванията ми.

Като се има предвид здравето ми и тежестта на професионалната кариера трябва да призная, че не мога да натоварвам тялото си до необходимите граници. Очаквам ракетата и казвам сбогом на професионалния тур, но не напускам тениса. Тенисът винаги е заемал специално място в живота ми. Сега е време за нови предизвикателства, нови идеи, също толкова вълнуващи, колкото битките на корта, надявам се“.

През последните години Радванска страда от най-различни травми, които я принудиха да вземе крайното решение и да напусне професионалния спорт.

Menu Title